Felhasználónév

Jelszó

Hírek Magunkról Médiaajánlat Programajánló Fórum Regisztráció Kapcsolat
Linedance klubok Country zenekarok Country rádió Country étterem Szálláshelyek Lovasbolt Western ruházat

Wild Buffalo Linedance Club


Wild Buffalo Linedance Club bemutatkozója

Wilf Buffalo LogoÖsszeszűkült tekintet, cserzett bőr, colton pihenő kéz, napszívta kalap, kopott westerncsizma, kimért mozdulatok.

Ez nem egy filmrészlet: a cowboyok és cowgirlök köztünk vannak.

A budapesti Wild Buffalo bölényei a magyar "ősklubban", a Footloose Linedance Clubban találkoztak először, ott ismerkedtünk meg ezzel a tánccal, és ott lettünk barátok. 2008 nyarán döntöttünk úgy, hogy saját klubot alapítunk (baráti társaságunk "alapító okirata" 2008. augusztus 13-ai dátumot datál).

A maroknyi magyar klub egymástól és külföldi oktatóktól tanulja táncait, lelkesen támogatja a kiváló magyar countryzenészeket- és zenekarokat, heti rendszerességgel csiszolja tudását. A Wild Buffalo nem csak táncklub: jókedvű, összetartó baráti társaság vagyunk.  Szívesen bemutatjuk és meg is osztjuk tánctudásunk: számos felkérésnek tettünk eleget kis- és nagyrendezvények lebonyolításakor - a pörgős táncelőadás végén a bátrabb nézők maguk is megtanulhatnak egy-egy táncot gyakorlott oktatóinktól.

A klub szervezeti formája diktatórikus demokrácia: mindenki olyan tevékenységgel járul hozzá a közösség életéhez, amiben a legjobb, és amit legszívesebben csinál. Minden héten találkozunk - a klubnapokon új táncokat tanulunk, vagy a régieket gyakoroljuk, felzárkóztatjuk a később érkezőket. Ha nincs fellépésünk, szívesen ellátogatunk más klubok bemutatóira, vagy örömtáncolunk egy-egy country koncerten, fesztiválon.

Nem írtuk le, nem mondtuk ki, hogy a klub missziója a country zene és a linedance stílus népszerűsítése - mégis ezért dolgozunk, hiszen szívünknek mindkettő nagyon kedves.

A baráti társaság végül 2009-ben úgy döntött, hogy hivatalos formába önti a klubját, így nonprofit szervezetet alapított Vadnyugati Táncosok Egyesülete néven. Mérföldkőnek számít nálunk 2009. március 20-a, június 27-e és július 7-e - ez utóbbi a Fővárosi Bíróság végzésének időpontja.

Az alapító tagok, akiknek köszönhető a hivatalos egyesületté válás: Bartos Péter, Gombos Márta, Harczi Marianna, Kecskés Tímea, Sallay Attila, Stettner István, Stettnerné Bús Terézia, Stettner Veronika, Stettner Zsolt, Szabó Veronika. A VTE elnöke: Stettner István (+36 30/2283500) alias Concord, elnökhelyettese: Kecskés Tímea, alias Timcsi

Jelenleg 3 művészeti vezetőnk van: Dia (Dankó Diána,) Timcsi (Kecskés Tímea) és jómagam, Gogo (Stettner Veronika)

A klubban eddig hivatalosan 25 fő neve szerepel, ők a rendes tagsággal rendelkező klubtagjaink, de mellettük mintegy további 14 fő van, aki mint pártoló tag vesz részt a klubnapjainkon vagy rendezvényeinken.

A VTE 2009. október 13-án benyújtotta a Magyar Szabadalmi Hivatalhoz védjegybejelentési kérelmét a Wild Buffalo elnevezésre, amit 2010. január 14-én a Szabadalmi Közlönyben már meghirdettek. Ezáltal a Vadnyugati Táncosok Egyesülete hivatalos formában működő, nonprofit linedance táncegyesület, ami Wild Buffalo művésznévvel lép fel a rendezvényeken.

A klub törzshelye 2009. október óta a Góliát Hotel (1134 Budapest, Kerekes u. 12-20.), ahol minden pénteken este 7 órától tartjuk klubnapjainkat. Itt kezdő és középhaladó táncokat tanítunk, illetve gyakorlunk kedvünk szerint.

Elérhetőségek:
Stettner István
+36 (30) 228 3500
www.wildbuffalo.eu
wildbuffalolinedancegmail.com

Country programok és hírek | ©2010 Minden jog fenntartva | Honlap készítés | RSS Feed hírek Country hírek RSS