Felhasználónév

Jelszó

Hírek Magunkról Médiaajánlat Programajánló Fórum Regisztráció Kapcsolat
Linedance klubok Country zenekarok Country rádió Country étterem Szálláshelyek Lovasbolt Western ruházat

Jack-ki zenekar


A Jack-ki akusztikus formáció 2008 tavaszán alakult zenebarát paksi ifjakból. A csapat tagjai évek óta zenélnek különböző környékbeli egyéb formációkban is, a helyi zenei élet aktív szereplői. Létezik egy másik összekötő kapocs is a zenésztársak között, mégpedig a Paksi Atomerőmű. A zenekar ugyanis egytől egyig a Paksi Atomerőműben dolgozó fiatal mérnökökből áll, akik ott különböző műszaki területeken tevékenykedve járulnak hozzá a nukleáris létesítmény biztonságos működéséhez.

Eszmecserék során kiderült, hogy a fiúknak van egy közös álmuk, nevezetesen egy könnyed hangvételű, akusztikus gitárokra épülő zenekar életre keltése, amiben nem a hangerő a lényeg. A műsorszámok kidolgozásánál az egyszerűség, a letisztult hangzás, a könnyű befogadhatóság áll a középpontban, ezzel is elősegítve a kikapcsolódást. A névválasztás - ami egy szójátékból alakult - Jack-ki (jackdugó kihúzva) is az akusztikus hangzásra utal.

 Kétéves fennállásuk alatt számos sikeres városi, regionális fellépésen, illetve jó hangulatú klubkoncerten vannak túl, valamint több ízben szerepeltek már az atomerőmű rendezvényein. Kapcsolatfelvétel történt angol, illetve finn atomerőműves szakemberekből verbuválódott hasonló hobbizenekarokkal a jövőbeni együttműködés céljából. Kedvenc dalaik közt ugyan úgy megtalálhatók a mai előadók szerzeményei, mint a 40-50-es évek „nagy zenéi”. Zenei hangzásvilágukban a country, a rock, és a blues elemei keverednek, ügyelve az egységes stílus megőrzésére. A zene színezése érdekében bővítették a hangszerállományt bendzsóval, dobró gitárral, slide gyűrűkkel, csörgőkkel, illetve időnként vendég billentyűs erősíti a formációt.

A pörgős, vidám dalok mellett, a lírai hangvételű számok is helyet kapnak. Műsorukban olyan előadók feldolgozásait játsszák, mint: J.J. Cale, Rolling Stones, Neil Young, Bob Dylan, Johnny Winter, Johhny Cash, Willie Nelson, Thin Lizzy, Velvet Revolver, Guns n’ Roses, Creedence, Golden Earring, Fats Domino, Carl Perkins, Bill Halley, Travelling Wilburys, Jerry Reed, Alison Krauss, Amy MacDonald,… valamint számos kedvelt film betétdalait szólaltatják meg. Előadásaik az alkalomszerű 30 perces blokkoktól az éjszakába nyúló 3 órás klubkoncertekig alakíthatók igény szerint.

A zenekar tagjai:
Gubán Istváns: ének
Kováts Gergely: akusztikus gitár, bendzsó, herfli
Tárnok László: akusztikus gitár, vokál
Magyar Zoltán: akusztikus és dobro gitár, bendzsó
Wolf Gábor: nagybőgő, basszusgitár
Kónya Zoltán: dob

Elérhetőség:
Kováts Gergely
+36 (20) 583 8407
gergely.kovats@gmail.com

Magyar Zoltán
+36 (20) 973 4664
magyar.zoltan@gepkarpaks.hu

Country programok és hírek | ©2010 Minden jog fenntartva | Honlap készítés | RSS Feed hírek Country hírek RSS