Felhasználónév

Jelszó

Hírek Magunkról Médiaajánlat Programajánló Fórum Regisztráció Kapcsolat
Linedance klubok Country zenekarok Country rádió Country étterem Szálláshelyek Lovasbolt Western ruházat

Country Road zenekar


Az együttes a nevét a tragikus balesetben elhunyt John Denver: Country Roads című számából kölcsönözte, mely ma már a country zene himnuszának is tekinthető, egyben utal a zenekar zenei stílusára is.

A két alapító tag, Dabis Gábor és Papp Róbert, egy koncertről hazafelé menet határozta el, hogy Kalocsán létre kellene hozni egy olyan zenekart, ami a környéken kuriózumnak számít, viszont lehet rá bulizni, s különféle korosztályokat is megérint 8-88 éves korig. Az elhatározást tett követte, minek következtében a baráti társaságból Walter Tamás, Tóth Viktor és Harsányi Pál érkezett a zenekarba. Később Rózsa Ivett színesítette a csapatot mintegy fél évig, akit Szűcs Beáta váltott 2009 januárjától.

Az együttes számára nem volt kérdéses, hogy a Bojtorján, a 100 Folk Celsius, a Fonográf és a Kormorán lesz a zenei irányvonal. Vagyis a Western zene keleti változata, az Eastern, mely kizárólag magyar nyelven szólal meg, nyugati társával szemben fülünk számára kellemesebb hatást vált ki, s a mi életünkről szól. A hangszerek tradicionálisnak mondhatók: akusztikus gitár, hegedű, banjo, valamint a modernebb hangzást előidéző basszusgitár és dob.

Első fellépésük 2008. februárjában történt. Zenéltek farsangi bálon, gyermeknapon, lakodalomban, falunapon, motoros találkozón, rockfarsangon, rock-kocsmákban, segélykoncerteken. A felsorolásból is látható, hogy a gyermekektől az idősebb generációig mindenkinek szánják zenéjüket, nemre és korra való tekintet nélkül.

A zenekar tagjai: Szűcs Beáta: ének
Walter Tamás: ének
Dabis Gábor: gitár
Harsányi Pál: bassz.gitár
Tóth Viktor: gitár,hegedű,banjo
Papp Róbert: dob

Elérhetőség:
Papp Róbert
eperfold@freemail.hu
Harsányi Pál
+36 (30) 588 4021
countryroad.atw.hu
Poli74@freemail.hu

Country programok és hírek | ©2010 Minden jog fenntartva | Honlap készítés | RSS Feed hírek Country hírek RSS