Felhasználónév

Jelszó

Hírek Magunkról Médiaajánlat Programajánló Fórum Regisztráció Kapcsolat
Linedance klubok Country zenekarok Country rádió Country étterem Szálláshelyek Lovasbolt Western ruházat

Alexa Country Band


A zenekar tagjai imádnak country-t játszani, csak sok-sok éven keresztül ezt nem tudták. Egészen addig, míg egy baráti beszélgetésen, - természetesen a zenéről, a zenélésről - közfelkiáltásként elhatározták: "play something country!". Az Alexa Country Band, a névadó Alexa Sándor ötletéből jött létre 2013 kora tavaszán. Igencsak új bandáról van tehát szó, bár a tagok külön-külön már jó ideje zenélnek, csak homlok egyenest más-más stílusban.

Alexa "Satya" Tiszaújváros és környékének három évtizede ismert és elismert gitárosa, aki nem csak pengeti, hanem készíti is a hangszert. Kovács Lonci - country nyelven szólva - egy igazi "the girl next door". Hangján hitelesen szólalnak meg a műfaj klasszikusai és az új hullám szerzeményei is. Gerőczi Norbert Kazincbarcika irányából erősíti a csapatot, megtámasztva masszív, precíz basszusjátékával a ritmus szekciót. A banda "korelnöke", Bíró Pista több évtizedes táncházas-népzenész világból kacsintott át ebbe a műfajba. Hegedűjátéka sajátos, magyaros ízt ad a nagy angolszász country szendvicshez. A két Orliczki Frigyes apa-fia duóként csatlakozott a társulathoz. Az idősebb Frigyes a folkos-bluesos, egy szál gitáros műfajban tevékenykedett és a dalszerzésben is kipróbálta magát. Az ifjabb Frigyes, a csapat legfiatalabb tagja, még zenei mindenevő, de már neki sem ismeretlen a koncertezés nagyszerű hangulata.

Az Alexa Country Band tagjai szerint a country valamiféle híd szerepét tölti be az életükben és ez valóban így van:

- földrajzilag, mert a tagok több településről gyűlnek össze a próbák és fellépések idejére - zeneileg, mert a repertoárban jól megférnek egymás mellett az amerikai, ausztrál és a magyar country darabjai, és összehoz olyan zenészeket, akik eddig egész más stílust műveltek - végül pedig híd a generációk között, mert a legfiatalabb zenész még tinédzser, az idősebbek meg már túl vannak az ötvenen. Repertoárunkból ízelítőt kaphatnak az Alexa Country Band facebook oldalán. "Lájkoljanak" bátran.

A zenekar tagjai:
Kovács Ilona "Lonci" : ének
Alexa Sándor "Satya" : gitár, ének
Bíró István : hegedű, vokál
Gerőczi Norbert : basszusgitár
Orliczki Frigyes : gitár, ének
Ifj. Orliczki Frigyes : dob

Elérhetőség:
Bíró István
+36 (70) 333 7490
biroistvan@ominet.hu

Country programok és hírek | ©2010 Minden jog fenntartva | Honlap készítés | RSS Feed hírek Country hírek RSS